Σοκ:Δείτε τι γίνεται με τους Αεροψεκασμούς

...ρίχνεις το δηλητήριο στη θάλασσα", έλεγε ο εξαιρετικός Jordan Maxwell, αναφερόμενος στους αεροψεκασμούς με χημικά όλων των μεγάλων πόλεων του δυτικού κόσμου (των περίφημων Chemtrails).




Το άκρως απόρρητο πρόγραμμα που συνεχίζεται επί δεκαετίες, έχει συνδεθεί με ξεσπάσματα ασθενειών, έλεγχο του καιρού, ακόμα και την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί ακόμα κάποια επίσημη απάντηση. Να σημειώσουμε ότι στην ελληνική βουλή έχει γίνει ακόμα και επερώτηση για τα συγκεκριμένα "ψεκαστικά αεροσκάφη", η οποία ωστόσο – απ'όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε – έμεινε αναπάντητη.
Έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι ακόμα υπάρχουν αρκετοί, ακόμα και "ειδικοί" που επιμένουν ότι τίποτε...

Βλαστικά κύτταρα αναγεννούν κατεστραμμένες αρθρώσεις

 

Πολλά υποσχόμενη νέα τεχνική 

Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν για πρώτη φορά διεθνώς μια νέα τεχνική, η οποία κάποια μέρα μπορεί να επιτρέψει στους γιατρούς να αναγεννούν τις κατεστραμμένες ή άρρωστες αρθρώσεις ασθενών.

Προς το παρόν η τεχνική έχει εφαρμοστεί μόνο σε κουνέλια αλλά εκτιμάται πως στο μέλλον θα μπορέσει να εφαρμοστεί και σε ανθρώπους, προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρή...

Τα τρία «μυστικά» νησιά της Ελλάδας


«Διαμάντια που δεν έχουν αλλοιωθεί» χαρακτηρίζει τη Σάμο, την Πάτμο και την Αμοργό η "Νιου Γιορκ Ποστ" σε ρεπορτάζ της για τα τρία "μυστικά νησιά της Ελλάδας", όπως τα κατονομάζει.

Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα προτείνει στους αναγνώστες της να τα επιλέξουν για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τρία αιγαιοπελαγίτικα νησιά, όπου "ο μαζικός τουρισμός δεν έχει αλλάξει τον..

Αρκούδος μαχητής… Kung Fu!!!

 Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον αρκούδο που λέγεται Claude να στριφογυρίζει με ιδιαίτερη τεχνική ένα μεγάλο ραβδί. Ο Claude ζει στον ζωολογικό κήπο Asa στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας από τότε που η μαμά του σκοτώθηκε σε ένα δάσος εκεί κοντά.
 Ο φύλακας του ζωολογικού κήπου εξηγεί ότι ανακάλυψαν το ταλέντο του στο Kung Fu,  πριν 8 χρόνια όταν τον έφεραν εκεί. Αποκαλύπτει ότι προσέλκυσε την προσοχή του προσωπικού, όταν διαπίστωσαν ότι περνάει πολλές ώρες παίζοντας με ένα μακρύ ξύλο, το οποίο μπορούσε να το χειριστεί με μεγάλη δεξιοτεχνία. Αργότερα...

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ "ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"





collider_6Οι φυσικοί που εργάζονται στους μεγάλους και ανταγωνιστικούς επιταχυντές σωματιδίων της Ευρώπης (CERN) και των ΗΠΑ (Fermilab Tevatron), ολοένα στενεύουν τη «θηλιά» γύρω από το μυστηριώδες μποζόνιο του Χιγκς, το επονομαζόμενο και «σωματίδιο του Θεού».

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσαν στη διάρκεια της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Φυσικής Υψηλής Ενέργειας, που πραγματοποιείται στο Παρίσι με τη συμμετοχή άνω των 1.000 κορυφαίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters και το Science, οι ερευνητές του CERN δήλωσαν ότι, μετά από περίπου τρεις μήνες πειραμάτων, έχουν ήδη ανιχνεύσει όλα τα βασικά σωματίδια που προβλέπει το Καθιερωμένο Πρότυπο ή Μοντέλο, δηλαδή η κυρίαρχη θεωρία για τη σύσταση της ύλης στο σύμπαν.

Ο γενικός διευθυντής του CERN Ρολφ Χόγιερ ανέφερε ότι τα πειράματα προχωρούν ταχύτερα του αναμενομένου και ήδη εισέρχονται σε ένα ...

Ηλιοβασίλεμα στην Κύθνο

Ζούμε μέσα σε μια μαύρη τρύπα;

Μια όχι απλώς προωθημένη αλλά άκρως επαναστατική θεωρία, η οποία όμως παράλληλα εξάπτει τη φαντασία, διατυπώθηκε από επιστήμονα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Νίκοντεμ Ποπλάβσκι του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα οι μαύρες τρύπες είναι πιθανόν να κρύβουν στο εσωτερικό τους ένα Σύμπαν.

Ο επιστήμονας ανέπτυξε τη θεωρία του, μελετώντας την κίνηση των σωματιδίων της ύλης που εισέρχονται μέσα σε μια μαύρη τρύπα.

«Μπορεί οι κολοσσιαίες μαύρες τρύπες όπως αυτή στο κέντρο του γαλαξία μας να είναι γέφυρες που οδηγούν σε άλλο Σύμπαν» αναφέρει στη μελέτη του ο επιστήμονας, αφήνοντας έτσι ανοικτό παράθυρο για την πιθανότητα και ο δικός μας κόσμος να βρίσκεται στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας. Οπως αναφέρει ο Ποπλάβσκι, έμμεση απόδειξη της.. θεωρίας του είναι η πρόσφατη ανακάλυψη ότι τα σχεδόν αόρατα σωματίδια νετρίνο έχουν την ικανότητα να «μεταλλάσσονται» και έτσι ένα νετρίνο συγκεκριμένου ..

Μανδύας κάνει αόρατα τα αντικείμενα


Αμερικανοί επιστήμονες κατασκεύασαν ένα "μανδύα αορατότητας", από μικροσκοπικά σωματίδια γυαλιού, ο οποίος έχει την ικανότητα, όταν περιβάλλει ένα αντικείμενο, να "καμπυλώνει" τις ακτίνες του φωτός που πέφτουν πάνω του κι έτσι να το καθιστά αόρατο στα ανθρώπινα μάτια.

Οι ερευνητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (Michigan Tech), υπό την καθηγήτρια Ελένα Σεμουτσκίνα, παρουσίασαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό "Applied Physics Letters" του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής, σύμφωνα με...

Ανακαλύφθηκαν τα μεγαλύτερα μόρια άνθρακα στο διάστημα


Τα μεγαλύτερα μόρια άνθρακα που έχουν ποτέ βρεθεί στο διάστημα, ανακαλύφθηκαν από καναδούς, αμερικανούς και γάλλους επιστήμονες.

Πρόκειται για τον λεγόμενο "τρίτο τύπο" άνθρακα, που αποτελείται από τρισδιάστατα σφαιρικά μόρια σε μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου (buckyballs).

Αντίθετα με τον γραφίτη και το διαμάντι (τους άλλους δύο τύπους άνθρακα), που συναντώνται ευρέως στη Γη, τα γιγάντια μόρια-μπάλες είχαν δημιουργηθεί μόνο σε....

Παραπλανητικά τα τεστ DNA των ιδιωτικών εταιριών


Οι άνθρωποι που στέλνουν δείγματα του σάλιου τους σε εταιρίες, οι οποίες προσφέρουν γενετική ανάλυση και δημιουργία προσωπικού "προφίλ" DNA, προκειμένου να διαπιστώσουν τον κίνδυνο να πάθουν διάφορες ασθένειες, είναι πολύ πιθανό ότι θα πάρουν δυσερμήνευτα και διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με την εταιρία, με συνέπεια η όλη διαδικασία να είναι παραπλανητική, σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές δημόσιες υπηρεσίες (Government Accountability Office-GAO) πραγματοποίησαν μυστική έρευνα σε τέσσερις μη κατονομαζόμενες εταιρίες που προσφέρουν στο κοινό τέτοιες γενετικές αναλύσεις και "προφίλ" DNA (οι σχετικές υπηρεσίες διαφημίζονται ευρέως και στο διαδίκτυο, με συνέπεια άνθρωποι από πολλές χώρες να στέλνουν δείγματα σάλιου).

Οι ερευνητές του GAO, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, έστειλαν για ανάλυση δείγματα DNA πέντε ατόμων και διαπίστωσαν ότι..

Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα!

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..

Αν θες να συγκαταλέγεσαι στους ψαγμένους ταξιδιώτες, έλεγξε την παρακάτω λίστα και σημείωσε ποιες από αυτές τις... θαλασσοπαραδεισένιες γωνιές έχεις επισκεφθεί. Αν είναι λιγότερες από τις μισές, φτιάξε γρήγορα βαλίτσα, πάρε το μαγιό σου και τρέξε... Έχεις ήδη αργήσει! Δείτε τις..

ΜΥΡΤΟΣ (ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ)

Φιγουράρει -δικαίως- κάθε χρόνο στο top 3 των παραλιών παγκοσμίως. Απόκρημνα βράχια, λευκή άμμος και απεραντοσύνη στο γαλάζιο του Ιονίου, 30 χλμ. από το Αργοστόλι. Σήμα κατατεθέν του νησιού με δυτικό προσανατολισμό, χαρίζει στους τυχερούς επισκέπτες της μαγικό ηλιοβασίλεμα. Διαθέτει τα απαραίτητα (καντίνες και λίγες ξαπλώστρες), αλλά είναι...

"Η Μυθωδία και το μήνυμα προς εξωγήινους!"

  "Η μουσική δεν είναι τέχνη, αλλά επιστήμη... Είναι το ίδιο το σύμπαν , άρα και η έκφραση του " υποστηρίζει ο πολυβραβευμένος συνθέτης Vangelis - ο δικός μας  Βαγγέλης Παπαθανασίου. Η NASA αναγνωρίζοντας, εδώ και χρόνια, τη σύνδεση της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου με το σύμπαν και το ενδιαφέρον του για τα συμπαντικά θέματα, εξέφρασε στη δισκογραφική εταιρία Sony Classical, την επιθυμία της να συνδυαστεί η αποστολή της «2001 – Οδύσσεια στον Άρη» με το έργο «Μυθωδία». Ενα υπερθέαμα που παρουσιάστηκε στις 28 Ιουνίου του 2001 στο Ολυμπιείον, τον Ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα.
  O Scott Bolton , αστροφυσικός συνεργάτης της ΝΑΣΑ και υπεύθυνος για τη "Μυθωδία" μίλησε στο Pyles.tv και τον Γιάννη Μούτσο για όλα εκείνα που τους ενέπνευσαν και οδήγησαν στο "μαγικό" πάντρεμα της εξερεύνησης του διαστήματος με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
"Η αρχαία Ελλάδα, ήταν οδηγός μας για την Μυθωδία."

  Γιάννης Μούτσος : "Ποιος ήταν ο στόχος σας όταν ξεκινούσατε την δημιουργία της "Μυθωδίας" που συνέθεσε ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου;"
Scott_Bolton.jpg "Η σύνθεση του μουσικού έργου "Μυθωδία" ήταν μια συνεργασία μεταξύ του Βαγγέλη και μιας ομάδας ατόμων ανάμεσά τους και εγώ. Η πρόθεσή μας ήταν να εκφράσουμε τη φυσική σύνδεση μεταξύ των συνθέσεων και της εξερεύνησης , η οποία πραγματοποιήθηκε χάρη στη ΝΑΣΑ μέσω της διαστημικής αποστολής στον Άρη , "Οδύσσεια".
 Γ.Μ: "Τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο κ. Παπαθανασίου και εσείς όταν ξεκινήσατε τη σύνθεση αυτής της συμφωνίας; Ίσως έναν συνδυασμό επιστημονικών στοιχείων και φιλοσοφικών θεωριών;"
"Λάβαμε υπόψη μας όλες τις έρευνες που είχε επιτελέσει η ΝΑΣΑ σχετικά με την εξερεύνηση του διαστήματος και την προέλευση του ανθρώπινου γένους μέχρι ...

Το άλυτο μυστήριο του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

  Ενα εξαιρετικά τοξικό βακτήριο από τα ύδατα της Στυγός, ενός από τους ποταµούς που κατά την ελληνική µυθολογία οδηγούσαν στον Κάτω Κόσµο, µπορεί να κρύβεται πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύµφωνα µε οµάδα επιστηµόνων.
  Οι ερευνητές θα παρουσιάσουν τη µελέτη τους την επόµενη εβδοµάδα στο διεθνές συνέδριο τοξικολογίας που θα φιλοξενήσει φέτος η Βαρκελώνη και κατέληξαν σε αυτό το συµπέρασµα ρίχνοντας το φως της σύγχρονης γεωλογίας και τοξικολογίας σε πληροφορίες που προέρχονται από την αρχαία γραµµατεία.

Αρχαίες πηγές
  Όπως επισηµαίνουν, τόσο ο Ησίοδος όσο και ο Παυσανίας αναφέρουν στα κείµενά τους ότι τα ύδατα της Στυγός ήταν δηλητηριώδη. Σύµφωνα µε τη µυθολογία, οι θεοί έδιναν όρκους στη Στύγα και εάν τους παραβίαζαν έπιναν από αυτά τα ύδατά της ως τιµωρία.

  Ο Ησίοδος γράφει ότι όποιος έπινε από τα νερά του ποταµού δεν µπορούσε να κινηθεί, να αναπνεύσει και να µιλήσει για έναν χρόνο. Παρόµοια συµπτώµατα είχε εµφανίσει και ο Μέγας Αλέξανδρος. Αρχικά παρουσίασε υψηλό πυρετό και κοιλιακό άλγος και µπορούσε να κινήσει µόνο τα µάτια του και τα χέρια του πριν πέσει τελικά σε κώµα.

Η εκδοχή της δηλητηρίασης
  Η υπόθεση της δηλητηρίασης είχε απορριφθεί...

Περνάει από τις ομπρέλες η υπεριώδης ακτινοβολία

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα


Ισπανοί ερευνητές απέδειξαν ότι περίπου το ένα τρίτο (34%) της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας περνάει από τις ομπρέλες που χρησιμοποιούμε στην παραλία. Σύμφωνα με την μελέτη, οι ομπρέλες σταματούν σχεδόν πλήρως την άμεση εκπομπή των ακτινών του ήλιου, όχι όμως και τη διάχυτη υπεριώδη ακτινοβολία που περνάει από τα πλάγια, τα οποία είναι ακάλυπτα.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βαλένθια, υπό τον Χοσέ Αντόνιο Μαρτίνεθ-Λοθάνο, στη σχετική τους εργασία που παρουσίασαν στο περιοδικό "Photochemistry and Photobiology" (Φωτοχημεία και Φωτοβιολογία), σύμφωνα με το Γαλλικό...

Η ξενική προφορά κάνει τους ανθρώπους λιγότερο ειλικρινείς

Και αξιόπιστους στα αυτιά των άλλων


Ένας άνθρωπος που μιλάει με ξενική προφορά, υποσκάπτει την αξιοπιστία του με τρόπους που δεν συνειδητοποιούν ούτε ο ίδιος ούτε όσοι τον ακούν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία συμπέρανε ότι όσο πιο δύσκολο είναι να κατανοηθούν τα λόγια κάποιου, τόσο οι άλλοι γύρω του τον θεωρούν λιγότερο ειλικρινή. Το πρόβλημα της αξιοπιστίας επιδεινώνεται όσο πιο "διαφορετική" ακούγεται η προφορά του.

Η έρευνα, υπό τον καθηγητή ψυχολογίας του πανεπιστημίου του...

Το «τέρας» του διαστήματος

Ανακαλύφθηκε αστέρι με μάζα 265 φορές μεγαλύτερη από εκείνητου ήλιου


Ένα κολοσσιαίων διαστάσεων άστρο, που έχει μάζα περίπου 265 φορές μεγαλύτερη από την μάζα του ήλιου, ενώ παλαιότερα ίσως ήταν μέχρι και 320 φορές μεγαλύτερο, εντοπίστηκε από ευρωπαίους αστρονόμους.

Σύμφωνα με το BBC, η ανακάλυψη έγινε από ομάδα επιστημόνων του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκοπίου του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στην...

Ακατάλληλες ακτές στην Αττική


Ακατάλληλες για κολύμβηση έκρινε το υπουργείο Υγείας ορισμένες ακτές στην Αττική, μετά από ανάλυση που έγινε στα νερά.

Οι δειγματοληψίες είχαν ληφθεί στα τέλη Μάιου και τα αποτελέσματα δόθηκαν εν μέσω θερινής περιόδου και όχι στην έναρξή της όπως θα έπρεπε.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, αρκετοί είναι οι δήμοι που δεν τοποθετούν τη σήμανση - πινακίδα που προβλέπεται για να μην δυσφημήσουν τις παραλίες τους, θέτοντας έτσι την υγεία των πολιτών σε κίνδυνο, ενώ στην απόφαση δεν γίνεται καμία αναφορά για ψάρεμα στα συγκεκριμένα ύδατα, καθώς αποτελούν κύκλο της τροφικής αλυσίδας του..

Η τέλεια πετσέτα για το καλοκαίρι!


 Είμαστε πια στην καρδιά του καλοκαιριού. Όλοι προσπαθούμε να κλέβουμε χρόνο για να δροσιζόμαστε στις παραλίες. Για σας λοιπόν που αγαπάτε τη θάλασσα, τον ήλιο αλλά και τη μουσική, υπάρχει μία νέα πρόταση.
 Πρόκειται για μια πετσέτα θαλάσσης την hi-sun, που είναι η τέλεια λύση για την παραλία. Είναι μια πετσέτα, ηχείο, μαξιλάρι και σακίδιο. Παράλληλα με την ηλιοθεραπεία σας κι ενώ είστε αναπαυτικά ξαπλωμένοι, μπορείτε να ακούτε και τα αγαπημένα σας τραγούδια.
 Αυτό γίνεται γιατί η πετσέτα είναι εξοπλισμένη με δύο ηχεία, έχει ενσωματωμένη μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion κι έτσι μπορείτε να...

Τι απαντούν οι μηχανικοί της Nasa για τα "άγνωστα σήματα" του Voyager 2!


  Μία σειρά από "ακατάληπτα" σήματα που ξεκίνησε να στέλνει στη Γη το διαστημικό σκάφος Voyager 2, έγιναν αφορμή για δεκάδες σενάρια.
  Από τις 22 Απριλίου, που οι επιστήμονες της NASA αντιλήφθηκαν το φαινόμενο, μέχρι και χθες, υπήρχε έντονη φημολογία για πιθανή κατάληψη του Voyager 2 από "εξωγήινες δυνάμεις" ("Ποιός διακόπτει την αποστολή σημάτων από το Voyager 2;")
Η αρχική εκτίμηση των μηχανικών της Nasa
  Οι επιστήμονες του τμήματος JPL (Jet Propulsion Laboratory) της Nasa, από την πρώτη στιγμή προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και την αποκατάσταση του προβλήματος.
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε το..

Έγχρωμοι γονείς – ξανθό παιδί


Απίστευτο κι όμως αληθινό είναι το γεγονός που θα διαβάσετε. Ένα ζευγάρι έγχρωμων ανθρώπων από τη Νιγηρία έφερε στη ζωή ένα κατάξανθο κοριτσάκι με μπλε μάτια, το όνομα της οποίας είναι Nmachi. Μπορεί να δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, αλλά συνέβη και όπως ήταν φυσικό, εξέπληξε και τους δύο γονείς, καθώς επίσης και τους γενετιστές που ασχολήθηκαν με αυτή την περίπτωση και δεν μπορούν να βρουν λύση στον συγκεκριμένο γρίφο…


Πολλοί θα αναρωτηθούν μήπως η γυναίκα έχει κάνει την κουτσουκέλα της, αλλά όπως φαίνεται δεν τίθεται τέτοιο θέμα, όπως επίσης δεν υπάρχει και ιστορικό επιμειξίας.
Μια άλλη υπόθεση μπορούσε να είναι το μωρό να είναι αλμπίνος, αλλά ούτε αυτή η περίπτωση ισχύει όπως διαπίστωσαν και οι γιατροί στο νοσοκομείο Queen Mary της Αγγλίας.
Όπως δήλωσε ο 44χρονος πατέρας της μικρής Dad Ben: “Με το που ήρθε η μικρή στον κόσμο καθίσαμε και οι δυο και την χαζεύαμε”. Ενώ η 35χρονη μητερα Αngela έλαμπε από χαρά και είπε οτι είναι ένα μωρό θαύμα!
Τέλος, η μόνη εξήγηση που μπορούν να δώσουν οι ειδικοί, είναι κάποιοι από τους προγόνους τους να ήταν λευκοί.

Σαν σήμερα στις 20 Ιουλίου 1973 πέθανε ο κίτρινος δράκος του Κουνγκ Φου

 

Οι ματωμένες γροθιές του Μπρους Λι

Θρύλος των πολεμικών τεχνών, ηθοποιός και λαϊκό είδωλο, ο Μπρους Λι γεννήθηκε ως Λι Χου Φαν στο Σαν Φρανσίσκο στις 27 Νοεμβρίου 1940 και τρεις μήνες αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στο Χονγκ Κονγκ, καθώς ο πατέρας του ήταν διάσημος τραγουδιστής στην κινεζική όπερα.

Όταν ενηλικιώθηκε πήγε στην Αμερική για να σπουδάσει φιλοσοφία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του δεν έπαψε ποτέ να εξασκείται στο κουνγκ-φου. Στο Πανεπιστήμιο του Σιάτλ γνώρισε και τη μετέπειτα σύζυγό του Λίντα, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Ο Μπρους και η Λίντα παντρεύτηκαν ένα απόγευμα του 1964 στο εκκλησάκι του πανεπιστημίου. Λίγο καιρό αργότερα τον κάλεσαν να λάβει μέρος σε μια επίδειξη κουνγκ-φου στην Καλιφόρνια και εκεί συνέβη κάτι που...

Συσκευή ανιχνεύει τον αυτισμό στα μικρά παιδιά


Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης του αυτισμού στα μικρά παιδιά. Η συσκευή με την ονομασία LENA (Language Environment Analysis) αποτελεί ένα αυτόματο σύστημα φωνητικής ανάλυσης, που μπορεί να διαγνώσει όλο το φάσμα των αναπτυξιακών διαταραχών του αυτισμού.

Η συσκευή καταγράφει το λόγο του παιδιού καθ' όλη την μέρα και μετά επεξεργάζεται τα στοιχεία με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού, το οποίο συγκρίνει τα δεδομένα της φωνής με άλλες φωνές παιδιών που έχουν διαγνωσμένο αυτισμό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα νήπια με αυτισμό έχουν ένα δικό τους τρόπο να προφέρουν τις συλλαβές, ξεχωριστό από τα παιδιά που αναπτύσσονται κανονικά.

Το σύστημα, που κοστίζει περίπου 150 ευρώ, έχει μέχρι στιγμής ακρίβεια 86% στις διαγνώσεις του, όπως ανακοίνωσε η ερευνητική ομάδα, υπό την Κιμ Όλερ του πανεπιστημίου του Μέμφις-Τενεσί, που παρουσίασε τη σχετική έρευνα στην επιθεώρηση PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το "Nature" και τη βρετανική "Τέλεγκραφ". Η μελέτη αφορούσε 232 παιδιά ηλικίας δέκα μηνών έως τεσσάρων ετών.

Η συσκευή είναι σε θέση να ξεχωρίζει αυτόματα τα φυσιολογικά παιδιά και αυτά με αυτισμό από εκείνα που έχουν απλώς καθυστέρηση στη γλωσσική ανάπτυξη. Η έγκαιρη διάγνωση του φάσματος του αυτισμού θεωρείται σημαντική..

Νέα μέθοδος εμβολιασμού με «τσιρότο»

Μπορεί να αντικαταστήσει τις βελόνες


Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα τεχνική εμβολιασμού που χρησιμοποιεί επιθέματα εμβολίων ("τσιρότα") και μπορεί να αντικαταστήσει τις επώδυνες βελόνες.

Παράλληλα υπόσχεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην ανοσία κατά διαφόρων ασθενειών, όπως η γρίπη.

Κάθε "τσιρότο" εμβολίου διαθέτει εκατοντάδες μικροσκοπικές βελόνες που διαλύονται μέσα στο δέρμα. Στο μέλλον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι θα μπορούν να εμβολιάζονται μόνοι τους.

Οι δοκιμές σε ποντίκια έδειξαν ότι η νέα τεχνική παράγει καλύτερες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε σχέση με τα συμβατικά εμβόλια μέσω βελονών.

Η μέθοδος, που ...

Κατασκευάστηκαν ρομποτικά βιονικά πόδια για παραπληγικούς



Δύο νεοζηλανδοί εφευρέτες ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν τα πρώτα στον κόσμο ρομποτικά-βιονικά πόδια, που επιτρέπουν σε παραπληγικούς να περπατήσουν και πάλι.

Τα πόδια δοκιμάστηκαν δημοσίως στο δρόμο από τον 23χρονο Χάιντεν Άλεν, ο οποίος πριν από πέντε χρόνια έμαθε από τους γιατρούς ότι δεν επρόκειτο να ξαναπερπατήσει, εξαιτίας παράλυσης του σώματός του από την μέση και κάτω, ύστερα από ένα δυστύχημα με την μοτοσικλέτα του.

Ο νέος χαρακτήρισε "φανταστική εμπειρία" το ότι μπόρεσε να σηκωθεί όρθιος χάρη στα τεχνητά μέλη του και να περπατήσει, νιώθοντας ξανά όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος.

Οι εφευρέτες των ρομποτικών άκρων είναι δύο σκωτσέζικης καταγωγής μηχανικοί, ο Ρίτσαρντ Λιτλ και ο Ρόμπερτ Ίρβινγκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι οποίοι χρειάστηκαν επτά χρόνια και μια επένδυση 7,1 εκατ. δολαρίων για να δημιουργήσουν ..

Ειδικό Θέμα Αυτόνομη κατάδυση .(Αφιερωμένο στο φιλο μου Γιώργο)

Αυτόνομη κατάδυση



Ως αυτόνομη κατάδυση, για να διακρίνεται από τις άλλες μορφές κατάδυσης, ορίζεται η δυνατότητα κατάδυσης με αυτόνομη καταδυτική συσκευή. Συνηθέστερα η αυτόνομη κατάδυση αποκαλείται SCUBA diving (Self-Contained Underwater Breathing Apparatus). Ο αυτοδύτης -σε αντίθεση με τον δύτη που είναι εξαρτημένος από έναν ομφάλιο λώρο μέσω του οποίου αντλεί τον ατμοσφαιρικό αέρα ή μείγματα αερίων από σταθμό- φέρει συσκευή συμπιεσμένου αέρα, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη αυτονομία στην υποβρύχια κίνηση αλλά και περιορισμό στον χρόνο παραμονής του.


Ιστορία της κατάδυσης



Η αρχαιότερη καταδυτική στολή, "The Old Gentleman", συλλογές μουσείου Ράαχε

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο άνθρωπος στράφηκε στον
υποβρύχιο κόσμο. Στον Αριστοτέλη ανήκει η ιδέα της πρώτης αναπνευστικής συσκευής υποβρυχίως -μια χύτρα ανεστραμμένη πάνω από την κεφαλή του δύτη, ώστε να συγκρατεί τον αέρα, (βλ. Αριστοτέλους Προβλήματα). Ο Θουκυδίδης κάνει επίσης αναφορά για...

Ένα βήμα πιο κοντά στο διάστημα η Ρωσία

Επενδύει 800 εκατ. δολάρια για την κατασκευή νέου κοσμοδρομίου

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει σχεδόν 25 δισ. ρούβλια (800 εκατ. δολάρια) για την κατασκευή του κοσμοδρομίου Βοστότσνι, στην περιοχή του Αμούρ, στην Άπω Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η κυβέρνηση θα επενδύσει...

Η κατάλληλη διατροφή…

Για υγιή μαλλιά!

Η διατροφή και ο σύγχρονος τρόπος ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο για την υγεία των μαλλιών, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Η ανδρικού τύπου αλωπεκία, που αφορά απώλεια μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού και είναι κληρονομική δεν μπορεί να προληφθεί. Αυτό που μπορείτε, ωστόσο να κάνετε είναι να εξασφαλίσετε ότι η τρίχα και τα θυλάκια «τρέφονται» σωστά, με σκοπό να βοηθήσετε να αποτραπεί η αποδυνάμωση του σώματος της τρίχας και η αργή αναδόμησή της, που προκαλούνται από διατροφικές ελλείψεις.

Δίνοντας έμφαση στα παρακάτω ...

Εντόπισε 25.000 νέους αστεροειδείς η ΝΑΣΑ

Χάρη σε ένα νέο τηλεσκόπιο


Η ΝΑΣΑ έχει καταφέρει να «δει» και να θέσει υπό παρακολούθηση 25.000 νέους αστεροειδείς. Ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν 95 αστεροειδείς οι οποίοι κινούνται κοντά στη Γη όχι όμως τόσο ώστε να προκαλούν ανησυχία.
http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/17038/edopise-25000-neous-asteroeideis-i-nasa/

Ο μεγαλύτερος φούρνος μικροκυμάτων

Νέο απόκτημα για το οπλοστάσιο των ΗΠΑ


Ένα καινούργιο όπλο μικροκυμάτων διαθέτει ο στρατός των ΗΠΑ. Το Σύστημα Ενεργού Άρνησης ή ADS απωθεί τον εχθρό μέσω ενός αφόρητου αλλά ακίνδυνου αισθήματος καψίματος στο δέρμα.

Το συγκεκριμένο όπλο εκπέμπει μια αόρατη δέσμη και σαν ένας τεράστιος φούρνος μικροκυμάτων θερμαίνει τα μόρια νερού σε απόσταση έως και 500 μέτρων.

Τα μικροκύματα δημιουργούν μια αφόρητη αίσθηση καψίματος, χωρίς όμως να προκαλούν έγκαυμα αφού επηρεάζουν το δέρμα σε βάθος μικρότερο του μισού χιλιοστού χωρίς ν' αυξάνουν τη θερμοκρασία πάνω από τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, το συγκεκριμένο αναίμακτο οπλικό σύστημα αναπτύχθηκε κυρίως για τον έλεγχο του πλήθους σε διαδηλώσεις και σταθμούς ελέγχου, καθώς και για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
 http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/16495/o-megaluteros-fournos-mikrokumaton/

Inception - Official Trailer

Βρήκαν το αντικαρκινικό μυστικό του μπρόκολου


ΛΟΝΔΙΝΟ Επιστήμονες από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη στα Τρόφιμα του Ερευνητικού Πάρκου Νόργουιτς πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το αντικαρκινικό μυστικό του μπρόκολου. Οπως είδαν οι ερευνητές, ένα χημικό του λαχανικού αλληλεπιδρά με γονίδια τα οποία εμπλέκονται στην ανάπτυξη καρκίνου. Το χημικό ονομάζεται σουλφοραφάνη και φαίνεται ότι εξισορροπεί την έλλειψη ενός γονιδίου, του ΡΤΕΝ, που έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του προστάτη. Το συγκεκριμένο γονίδιο υπό φυσιολογικές συνθήκες σταματά την ....

Στενές επαφές με γιγάντιο αστεροειδή


ΛΟΝΔΙΝΟ Εικόνες ενός γιγάντιου αστεροειδούς, της Λουτεσίας, που κινείται στη Ζώνη των Αστεροειδών, ανάμεσα στον Αρη και στον Δία, έλαβε το σκάφος «Rosetta» της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ΕSΑ). Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αστεροειδή που έχει ποτέ δεχθεί «επίσκεψη» από διαστημικό σκάφος, υποστηρίζουν οι επιστήμονες της ΕSΑ. Υπογραμμίζουν ότι η νέα γνώση που θα προκύψει από αυτή τη... στενή επαφή ίσως κρατά το «κλειδί» της ιστορίας του ηλιακού μας συστήματος.

Το περασμένο Σάββατο, στις 18.44 ώρα Ελλάδας, το «Rosetta» πλησίασε τον αστεροειδή που έχει διάμετρο περίπου 100 μέτρων σε....

Χυμός κεράσι κατά αϋπνίας



ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο χυμός κεράσι μπορεί να κρατά το «κλειδί» ενάντια στις αϋπνίες, αναφέρουν ειδικοί του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη. Εθελοντές που έπιναν ένα ποτήρι χυμό από κεράσια χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη το πρωί και το απόγευμα, απολάμβαναν περισσότερη ώρα στην αγκαλιά του Μορφέα σε σύγκριση με άλλα άτομα που έπιναν ίδια ποσότητα άλλων χυμών. Συγκεκριμένα τα άτομα που κατανάλωναν χυμό κεράσι κοιμούνταν 17 λεπτά περισσότερο τη νύχτα σε σύγκριση με όσα κατανάλωναν άλλου είδους χυμούς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Μedicinal Food», δρα Γουίλφρεντ Πίτζεον, πιθανότατα ο χυμός κεράσι πολεμά τις αϋπνίες χάρη στο ότι το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού.

Εξωηλιακός πλανήτης με... ουρά


Την ύπαρξη του πρώτου εξωηλιακού πλανήτη με ουρά κομήτη επιβεβαίωσαν οι αστρονόμοι της ΝΑSΑ με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Ηubble. Ο πλανήτης ΗD 209458b υπολογίζεται ότι απέχει περίπου 150 έτη φωτός από τη Γη και είναι λίγο μικρότερος από τον Δία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι επειδή ο συγκεκριμένος πλανήτης βρίσκεται σε υπερβολικά κοντινή τροχιά από τον πλανήτη ΗD 209458, αυτό οδηγεί στην υπερθέρμανση της επιφανείας του και στην απελευθέρωση θερμών αερίων. Αυτά στη συνέχεια παρασύρονται από τον αστρικό άνεμο που ταξιδεύει με ταχύτητα χιλιάδων μιλίων την ώρα, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό της εντυπωσιακής ουράς του.

10 μύθοι για το hangover


Πόσο αληθινές είναι τελικά, οι πιο γνωστές θεραπείες για το hangover; Ο κατάλογος είναι μεγάλος και ποικίλλει. Από την κατανάλωση ζυμαρικών όμως, μέχρι και την λύση του πικρού καφέ, χρειάζεται μια προσεκτική και κυρίως… νηφάλια ματιά.
Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα.
ΜΥΘΟΣ: Μόνο η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σε οδηγήσει σε hangover
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: σε αυτή την κατάσταση μπορεί να επέλθει οποιοσδήποτε ακόμα και με δυο ποτηράκια. Το σώμα, η «σύστασή» του, ο τρόπος ζωής κ.α μπορεί να επιφέρουν αποτελέσματα hangover έστω και με μικρές ποσότητες αλκοόλ.

ΜΥΘΟΣ: εκείνο που χρειάζεται είναι ένας καφές!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Δυστυχώς, ο καφές σε μια τέτοια κατάσταση, οδηγεί σε μεγαλύτερη αφυδάτωση. Μετά από μια νύχτα μέθης είναι καλύτερο να αποφευχθεί οτιδήποτε έχει σχέση με καφεΐνη. Αντ΄αυτού δοκιμάστε γουλιές νερού και ισοτονικών ποτών που περιέχουν ηλεκτρολύτες για την αντικατάσταση των υγρών που έχετε χάσει.
ΜΥΘΟΣ: το κρασί είναι καλύτερη επιλογή
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: θα σας απογοητεύσουμε αλλά το κόκκινο κρασί περιέχει τανίνες που από πολλούς «κατηγορούνται» για την πρόκληση πονοκεφάλων. Αν ανησυχείτε λοιπόν για το πρωινό σας ξύπνημα προτιμήστε την μπύρα.
ΜΥΘΟΣ: πριν κοιμηθώ πρέπει να φάω ένα πιάτο μακαρόνια
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: δυστυχώς, το φαγητό πριν την κατάκλιση και εφόσον είστε ήδη μεθυσμένη, δεν βοηθά. Εκείνο που μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του αλκοόλ είναι να μην πιείτε με άδειο....

Σύγχρονο διαστημικό υλικό νανοτεχνολογίας από τούρκους επιστήμονες

Για την προστασία από τη ραδιενέργεια στο διάστημα


Τούρκοι μηχανικοί έχουν αναπτύξει υλικό νανοτεχνολογίας, το οποίο παράγει 100πλάσια προστασία από τη ραδιενέργεια του διαστήματος, σε σύγκριση με την προστασία των υλικών που βρίσκονται σήμερα σε χρήση στις διαστημικές αποστολές.

Το υλικό αυτό, πρωτοποριακής τεχνολογίας, θα χρησιμοποιηθεί στους δορυφόρους που θα κατασκευάζονται στην Τουρκία, ενώ αναπτύσσεται με τη συνεργασία του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας (TUBITAK) και της πανίσχυρης Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM).

Με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, επεκτείνεται η διάρκεια επιχειρησιακής αξιοποίησης συστημάτων και υποσυστημάτων των σύγχρονων δορυφόρων, μειώνοντας σε ουσιαστικό βαθμό το οικονομικό κόστος για την αξιοποίησή τους.

Παράλληλα, ένα άλλο ουσιαστικό πλεονέκτημα της χρήσης του υλικού αυτού, εντοπίζεται στο ιδιαίτερα μικρό βάρος του, που του προσφέρει η ανάπτυξή του, από την αξιοποίηση των σύγχρονων δεδομένων της νανοτεχνολογίας.
skai.gr

Επικοινωνήστε με την Αστυνομία, μέσω SMS ή eMail


SMS στο 100
Με δωρεάν SMS στο 100, από το κινητό σας τηλέφωνο μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελληνική Αστυνομία!
Πλέον, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ή όπως λέμε το 100, δέχεται και SMS...
Τα οποία sms, οι πολίτες μπορούν να στέλνουν δωρεάν - για να αναφέρουν περιστατικά εγκληματικών ενεργειών.

Αν και το πρόγραμμα αυτό άρχισε να λειτουργεί το 2003, δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ, αφού σχεδόν κανένας δεν γνώριζε αυτή τη δυνατότητα.
Η λειτουργία της υπηρεσίας είναι ακριβώς ίδια με την τηλεφωνική κλήση. Μόνο που μόλις ο πολίτης στείλει μήνυμα στο 100, αμέσως καταχωρείται το περιστατικό και δίνεται εντολή στο πλησιέστερο περιπολικό να μεταβεί στο σημείο που έχει γίνει αναφορά, για να ελέγξει τι έχει συμβεί.
Το περιεχόμενο του μηνύματος εμφανίζεται σε οθόνη υπολογιστή στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης.
Εάν ο Αστυνομικός - Χειριστής του υπολογιστή χρειάζεται κάποια διευκρίνιση, στέλνει απαντητικό μήνυμα στον πολίτη που έστειλε το SΜS. Ζητώντας περισσότερες πληροφορίες.
Τέλος εκτός από τα SΜS, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Άμεση Δράση και μέσω e-mail. Στη διεύθυνση amdrasi @ astynomia.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/07/sms-email.html#ixzz0tjlG2LP3

Ψηφιακό πρόγραμμα «ζωντανεύει» τους πίνακες ζωγραφικής

Η Microsoft εγκαινίασε μία νέα μορφή διαδραστικής απεικόνισης


Ένα νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα τρισδιάστατης ψηφιακής απεικόνισης μουσειακών έργων τέχνης παρουσιάσθηκε για πρώτη φόρα στο Πεκίνο.

Το νέο ψηφιακό πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε από τον επιστημονικό συνεργάτη της Microsoft στην Κίνα, εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά πιλοτικά στον πίνακα ζωγραφικής από μελάνι πάνω σε μετάξι που φέρει τον τίτλο «Η καθημερινή ζωή στην όχθη του ποταμού Bίαν και η Γιορτή της Λάμψης».

Ο συγκεκριμένος πίνακας που βρίσκεται στο Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης, είναι ένας από τους 10 σημαντικότερους πίνακες στην ιστορία της Κίνας και χρονολογείται από τη Δυναστεία των Σονγκ (960- 1127 π.Χ.).

Το ψηφιακό πρόγραμμα παρουσιάζει μια λεπτομερή, τρισδιάστατη, διαδραστική και πολυεπίπεδη απεικόνιση του πίνακα, που ....