Το "μυστικό" για τέλειο χαμόγελο

Αστραφτερό χαμόγελο και τέλεια δόντια το προσεχές διάστημα, χωρίς να χρειάζεται να υποστεί κανείς το ενοχλητικό τρόχισμα, υπόσχεται η τεχνολογία των υπολογιστών η οποία, μαζί με τη χρήση νέων υλικών, μπαίνει δυναμικά στο χώρο της αισθητικής οδοντιατρικής.

Το «μυστικό» που κρύβεται πίσω από ένα ωραίο χαμόγελο αποκαλύπτεται στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής που θα πραγματοποιηθεί 5-7 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Χάρη στις νέες τεχνολογίες και τα νέα υλικά ο εξειδικευμένος οδοντίατρος μπορεί με ελάχιστα παρεμβατικές μεθόδους να αλλάξει το χρώμα των δοντιών ή να διορθώσει όσα είναι στραβά χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τα ενοχλητικά σιδεράκια και χωρίς να θιγεί η αδαμαντίνη των δοντιών.

Ο οδοντίατρος παίρνει τα μέτρα των δοντιών και στη συνέχεια ο οδοντοτεχνίτης κάνοντας χρήση της τεχνολογίας CAD/DAM σχεδιάζει στον υπολογιστή του και δημιουργεί τις όψεις πορσελάνης.

Αφού πρώτα γίνει η μελέτη για το σχήμα, τη μορφολογία και το χρώμα των δοντιών τοποθετούνται αρχικά δοκιμαστικές όψεις κατασκευασμένες από ρητίνη και πάνω σε αυτές γίνονται οι αλλαγές που επιθυμεί ο ασθενής.

Στη συνέχεια κατασκευάζονται οι τελικές όψεις πορσελάνης και αφού γίνει μια ειδική διαδικασία κατεργασίας της επιφάνειας του δοντιού, τις περισσότερες φορές χωρίς να χρειαστεί τρόχισμα, επικολλούνται με ειδική κόλλα.

Οι όψεις αυτές, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν αδαμαντίνη, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές καθώς η διάρκεια ζωής τους φτάνει μέχρι και τα 40 χρόνια, ενώ το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 450-500 ανά δόντι.
skai.gr